Po zimě se opět rozjíždí chatařská a chalupářská sezóna. S tím je spojené užívání studniční vody, která nebyla přes zimu používána. To může způsobit zhoršení jakostních parametrů vody a ovlivnit její zdravotní nezávadnost.
Doporučujeme, před začátkem sezóny, stanovit alespoň základní parametry zdravotní nezávadnosti:
koliformní mikroorganismy, C. perfringens, enterokoky, amonné ionty, dusičnany, CHSK-Mn
Další možnosti vyšetření pitných vod najdete na webu ZDE.
Doporučujeme, před začátkem sezóny, stanovit alespoň základní parametry zdravotní nezávadnosti:
koliformní mikroorganismy, C. perfringens, enterokoky, amonné ionty, dusičnany, CHSK-Mn
Další možnosti vyšetření pitných vod najdete na webu ZDE.


vedoucí oddělení hygieny potravin
+420567143279 +420770161113
brychtat@svujihlava.cz