Informace -> Novinky

NOVINKY NA E-MAIL

Jméno:

E-mail:

Organizace:


Rok: 

Upozorňujeme na nové vydání normy ČSN EN ISO 18593 Mikrobiologie potravinového řetězce – Horizontální metody specifikující techniky vzorkování z povrchů, vydaná v  květnu 2019.  V normě byla přidána  doporučení na postupy odběru vzorků, včetně informací o místě odběru vzorků, vzorkovací ploše a čase odběru, a dále příklady neutralizačních činidel. Pro uchování a transport stěrových tamponů a houbiček je stanovena teplota 1 °C až 8 °C. Vyšetření by mělo proběhnout ideálně do 24 hodin od vzorkování, v případě potřeby je možno vzorky uložit při teplotě 3 °C ± 2 °C a testovat maximálně 48 hodin od vzorkování.






  Státní veterinární ústav Jihlava
Rantířovská 93/20
Horní Kosov
58601 Jihlava
Česká republika

Tel.: +420 567 143 111
Fax: +420 567 310 592
E-mail: info@svujihlava.cz
Dat. schránka: wwkdthw
pobočka České Budějovice
Dolní 2102/2
České Budějovice 3
37004 České Budějovice
Česká republika

Tel.: +420 387 001 570
E-mail: info-cb@svujihlava.cz
  Nahoru Tisk Mapa stránek


© 2003 – 2019 Státní veterinární ústav Jihlava
TOPlist